Időjárás

2023.01.19. 16:22

Szél és hideg érkezik - Fehérbe öltözött a Kőszegi-hegység

Fehérbe öltözött a Kőszegi-hegység csütörtökön, az alacsonyabban fekvő területekre nem jutott a hóból. Bár sokan várják, az előrejelzések szerint nem is érkezik utánpótlás. 

Cseh-Egyed Bernadett

Forrás: Wolf Ferenc

A szél lesz az úr a következő napokban, többször erős, időnként viharos lesz az északi légmozgás. Ez hideg levegőt hoz magával, ráadásul ront a hőérzeten is – mondta lapunknak Pétervári Tibor, az Országos Meteorológiai Szolgálat észlelője. Éjszaka megérkeznek a fagyok, és a nappali maximumok is kevéssel 0 Celsius-fok felett alakulnak. 

A szakértő szólt arról is: az időjárási viszonyokat tekintve nagy különbségek vannak az ország különböző részein, a Kékestetőn például 27 milliméternyi havat regisztráltak csütörtök reggel, és várhatóan az ausztriai síterepeken is jelentősen javul a helyzet a napokban. Az erős hidegfronti hatás megterheli szervezetünket, az arra érzékenyeknél fejfájás, alvászavar, fáradékonyság jelentkezhet, továbbá fizikai és szellemi teljesítő képességünk is romolhat.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában