Időjárás

2023.01.27. 07:21

Szélre és erősen felhős égboltra számíthatunk pénteken Vas vármegyében

vaol.hu

Forrás: MW/archív

Fotó: Katona Tibor

Az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése szerint többnyire erősen felhős vagy borult lesz az ég, de időnként kisebb-nagyobb szakadozások lehetnek a felhőtakaróban. Elszórt jelleggel számíthatunk hószállingózásra, gyenge havazásra, illetve néhol vegyes csapadékra. Az északi, északkeleti szél egyre nagyobb területen megélénkül. A hőmérséklet kora délután 0 és +5, késő este -2, és +3 fok között valószínű. Az OMSZ egyelőre nem adott ki figyelmeztetést Vas vármegyére.

Orvosmeteorológia

Gyenge hidegfronti hatás terheli szervezetünket, mely különösen megviselheti az időseket és a krónikus betegeket. Az arra érzékenyeknél fejfájás, alvászavar, fáradékonyság jelentkezhet, továbbá fizikai és szellemi teljesítő képességünk is romolhat. Ennek köszönhetően sokaknál figyelmetlenség, koncentrációs zavar jelentkezhet, ami növeli a balesetek előfordulásának kockázatát. A szív-és érrendszeri betegeknek különösen megterhelő ez az időjárási helyzet. Náluk jellemzően vérnyomás-ingadozás, szédülékenység alakulhat ki - írja a koponyeg.hu

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában