Időjárás

2023.01.06. 07:25

Vas azon kevés vármegyék egyike, ahova elsőfokú figyelmeztetést adtak ki

vaol.hu

Forrás: Unger Tamás

Az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése szerint az ország nagy részén többórás napsütésben lesz részünk, inkább csak átmeneti jelleggel növekedhet meg jobban a felhőzet. A legtöbb helyen nem várható csapadék, de napközben néhol szemerkélő eső nem zárható ki, estefelé pedig északkeleten alakulhat ki egy-egy zápor. A néhol még élénk északi, északkeleti szél egyre nagyobb területen délire, délnyugatira fordul, és mérséklődik. A legmagasabb nappali hőmérséklet többnyire 7 és 12 fok között várható, de északkeleten néhol egy-két fokkal hűvösebb maradhat az idő. Késő estére 0 és +6 fok közé hűl le a levegő.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat elsőfokú, azaz citromsárga figyelmeztetést adott ki a tartós, sűrű köd veszélyei miatt Vas vármegyére. A látási viszonyok néhány száz méterre redukálódnak, így a közlekedésben résztvevők fokozottan figyeljenek majd! 

Forrás: met.hu

Orvosmeteorológia

Fronthatás ugyan nem terheli szervezetünket, azonban az átlagosnál enyhébb idő várható, mely különösen megviselheti az időseket és a krónikus betegeket, de az egészséges szervezetre is hatással lehet. Az arra érzékenyeknél fejfájás, alvászavar, fáradékonyság jelentkezhet, továbbá fizikai és szellemi teljesítő képességünk is romolhat. Ennek köszönhetően sokaknál figyelmetlenség, koncentrációs zavar jelentkezhet, ami növeli a balesetek előfordulásának kockázatát. A szív-és érrendszeri betegeknek különösen megterhelő ez az időjárási helyzet. Náluk jellemzően vérnyomás-ingadozás, szédülékenység alakulhat ki - írja a koponyeg.hu

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában