Időjárás

2023.02.07. 16:00

Mínuszok: eláruljuk, meddig marad velünk a fagy

Cseh-Egyed Bernadett

Forrás: Cseh Gábor

Keddre virradóra talajon –10,8; két méteren -7,6 Celsius-fokot mért Pétervári Tibor a szombathelyi mérőállomáson. Az Országos Meteorológiai Szolgálat helyi észlelője elmondta: a folytatásban is a fagyoké lesz a főszerep. A napi középhőmérséklet -4 Celsius fok körül van, ez jóval átlag alatti. Észlelés szempontjából eseménytelen, de igazi hideg, téli napok jönnek.  

Mindez egyébként egy anticiklonnak köszönhető, jó ideig ez határozza meg Közép-Európa időjárását. Csapadék a következő tíz napban nem valószínű, de azokon a helyeken, ahol napközben kisüt a nap, nagy lesz a hőingás. A legmelegebb órákban 0-5 fokot mérhetünk.

Jég a tavon

A több napja tartó fagyos reggeleknek végül a szombathelyi Csónakázótó vize is megadta magát. Szikrázó tükröt tart a fáknak, ágaknak, és annak is, aki fölé hajol. Ha pedig kisüt a nap, ezerfelé szórja a rá eső a fényt. Egyelőre csak csodáljuk, ne merészkedjünk rá, mert csalfa még ilyenkor, fiatalon.

© Cseh Gábor
Forrás: Cseh Gábor

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!