Időjárás

2023.03.29. 07:55

Folytatódik a tavaszban a tél Vas vármegyében

vaol.hu

Forrás: Pixabay

Az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése szerint nyugat felől megnövekszik, megvastagszik a felhőzet, napközben az ország legnagyobb részén erősen felhős vagy borult idő valószínű. A keleti, északkeleti tájakon lehet a legtöbb, részben szűrt napsütésre számítani. A Dunántúlon néhol gyenge eső előfordulhat, másutt csapadék nem valószínű. A délnyugati, nyugati szél időnként megélénkül. A hőmérséklet délután többnyire 8 és 13, késő este 0, +8 fok között valószínű.

Az OMSZ egyelőre nem adott ki elsőfokú figyelmeztetést Vas vármegyére. 

Orvosmeteorológia

Folytatódik a frontmentes, télies jellegű időjárás. A légköri változások nem befolyásolják számottevő mértékben szervezetünk működését. A hajnali fagy, illetve a párás levegő a krónikus ízületi megbetegedésben szenvedők tüneteit erősítheti, a beteg testrész fájdalma fokozódhat, illetve mozgástere beszűkülhet. Az érintett végtagok ébredés utáni alapos átmozgatása sokat javíthat a tüneteken. Az arra érzékenyeknél fejfájás lehet a jellemző tünet, A változóan felhős idő negatív hatással lehet hangulatunkra, közérzetünkre, jellemző lehet a fáradékonyság, levertség - írja a koponyeg.hu

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!