Időjárás

2023.03.18. 12:00

Így alakul az idő a hétvégén: most már igazán kopogtat a tavasz

Melegszik az idő, sok napsütés lesz hétvégén

vaol.hu

Forrás: Szendi Péter

A szombat reggeli fagypont alatti hőmérséklet után fokozatosan felmelegszik az idő a köpönyeg. hu információi szerint, mindennap melegebb lesz egy-két fokkal. 

Szombaton még fátyolfelhők szűrik a sok napsütést. Nem lesz csapadék. A délkeleti szél többfelé lesz élénk, az Alföldön és az Észak-Dunántúli tájakon meg is erősödhet. 10 és 16 fok között alakul a hőmérséklet délután, míg reggel még gyenge fagy előfordulhat. 

Vasárnapsok napsütésre számíthatunk, kevés felhő lesz az égen - ezekből sehol sem alakul ki csapadék. A délkeleti légmozgás még élénk lesz. 14-15 fok köré melegszik a levegő. 

Hétfőn északnyugat felől gyakran megnövekszik a felhőzet, de záporra kicsi az esély. A változó irányú szél mérsékelt marad. 15 fok körüli értékeket mérhetünk. 

Kedden és szerdán többórás napsütésre van kilátás, számottevő csapadék nélkül. A felmelegedés folytatódik, beköszönt az igazi tavasz, hiszen a maximumok már elérhetik a 20-22 fokot. Megszűnnek az éjszakai fagyok is. 


 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!