Prognózis

2023.05.09. 17:00

Csapadékot hoznak a fagyosszentek - a hónap végére itt a nyár?

Nyári ruhára még mindig nem, a gumicsizmára azonban annál nagyobb szüksége lehet a térségben élőknek: a hét második felében csapadékosra fordul az időjárás, miközben kettős fronthatás terheli a szervezetet.

Cseh-Egyed Bernadett

Forrás: Szendi Péter

Májusi eső aranyat ér - idézi a népszerű mondást Pétervári Tibor, aki szerint, ha most nem is, a későbbieken lehet jelentősége a hét második felében érkező csapadéknak. Az Országos Meteorológiai Szolgálat szombathelyi észlelője azt mondja: borongós napoknak nézünk elébe, csütörtöktől vasárnapig összességében jelentős mennyiség eshet. A felhős időben hűvös is lesz, tíz Celsius fok körül alakulnak a maximumok. A szakértő megjegyzi: mivel a levegő telített lesz nedvességgel, kicsi hőingás várható - éjszakára néhány fokkal csökken csak a hőmérséklet. 

A folytatásban is több zápor és kevesebb napsütés várható. A havi átlaghőmérséklet eddig két fokkal marad el a sokéves átlagtól. Pétervári Tibor hozzáteszi: volt már ilyen többször is, aztán a következő hónapban hirtelen megérkezett a nyár. Erre most is lát esélyt: május végére már 25 fok körüli értékeket ígérnek az előrejelzések.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!