Időjárás

2023.05.03. 13:29

Félelmetes égi jelenség – Ha földet ért a tölcsér, akkor tornádó volt Bükön – fotó, videó

Horváth László

Forrás: Vincze Angelika

Iker Brigitta nem mindennapi és félelmetes videót készített a napokan Szombathelyen. A felvételt a Kőszegi Időjárás Előrejelzés csoport is megosztotta Ráduly László észlelőtől megtudtuk, szombaton a kora esti órákban Szombathelyről, kelet, északkelet irányába zivatarfelhőből tuba, és vélhetően földet érő felhőtölcsér, azaz tornádó is kialakulhatott. 

Lehetséges tornádó Szombathelytől északra, északkeletre, videó: Iker Brigitta

A felvételek elemzésekor arra következettek, hogy a tölcsér Büknél érhetett földet. Az eset után felvették a kapcsolatot a szupercellákkal foglalkozó szakemberekkel. A videót megnézve az ő véleményük is hasonló volt: „valami” biztosan leért. A vélt helyszín felé, amint az időjárás engedi drónnal terveznek berepülni, és nyomokat keresnek majd a tájban. Így szeretnének teljes bizonyosságot szerezni. 

Ezen a szombaton Vas vármegyében több településen jégeső is esett. Alsóújlakon fehérbe borult a táj, Olaszfán pedig jég borította az utat. 

Szupercellás zivatar Kőszegről, videó: Kőszegi Időjárás Előrejelzés 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!