Időjáras

2023.05.31. 07:00

Kellemes idővel búcsúzik a május és vele együtt az idei tavasz Vas vármegyében

Kellemes idővel búcsúzik a május és vele együtt az idei tavasz: napközben húsz fok körüli értékekre számíthatunk, csapadék pedig csak szórványosan valószínű.

Cseh-Egyed Bernadett

I

Május utolsó dekádjában sokat melegedett az idő, a havi átlaghőmérséklet így már az átlagot súrolja alulról. A napfényes órák száma pedig naponta eléri a 12-13 fokot, ez megfelel a kora nyári értékeknek – tájékoztatta lapunkat Pétervári Tibor, az Országos Meteorológiai Szolgálat szombathelyi észlelője. 

Emlékeztetett: június 1-jén, csütörtökön megkezdődik a meteorológiai nyár. Csütörtökön és pénteken 23-24 Celsius-fokot mérhetünk a legmelegebb órákban, aztán szombaton ismét megélénkül az északi szél, ekkor átlagosan 20 fokot mutatnak majd a hőmérők. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában 10 és 15 fok között valószínű. 

Egy-egy szórványos, lokális zivatar bármikor előfordulhat, jelentősebb csapadékot hozó intenzívebb záporokra a jövő hét elején számíthatunk. Fronthatás nem terheli szervezetünket, de zivatarok idején a légnyomás-ingadozás fejfájást, ingerlékenységet, alvászavart, vérnyomás-ingadozást okozhat az arra érzékenyeknél.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!