Meglepetés

2018.02.24. 19:28

Nem dőlt meg Szombathely melegrekordja – Közben Kőszeg felett 65 centis a hótakaró

Kitartó a február végi tél Vas megyében, a Kőszegi-hegységben már 65 centiméteres a hótakaró. Pedig nem is olyan régen, 28 éve ilyenkor 20 °C felett mutattak a szombathelyi hőmérők.

Bakos Ágnes

Fotó: Ráduly László

Csendes, napsütéses lett az időjárás szombat délutánra, az Írott-kőn mintegy 65 centiméteres hótakaróra sütött a nap – mutatják Ráduly László, kőszegi meteorológiai észlelő felvételei. Az is látszik: az erdőben is hordta a havat az északi szél.

Fotó: Ráduly László

Szombathelyen a szél megtette hatását és tömörödött is a hó: 12 centiméteres hóvastagságot jelentett szombaton Pétervári Tibor, az Országos Meteorológiai Szolgálat szombathelyi észlelője.

Fotó: Ráduly László

Közben harmadik napja nem emelkedett fagypont fölé a levegő hőmérséklete Szombathelyen. Szombaton -0,9 °C volt a napi maximum hőmérséklet, a minimum pedig -4,2 °C.

Fotó: Ráduly László

Ezekkel az értékekkel nem volt veszélyben Szombathely országra szóló melegrekordja: 1990-ben február 24-én +21 °C volt a vasi megyeszékhelyen.

Fotó: Ráduly László
Fotó: Ráduly László

A következő napokban akár 40 °C-kal is hidegebb lehet a szombathelyi rekordnál…

Fotó: Ráduly László
Fotó: Ráduly László

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában