Nem létezik már betyárbecsület?

2017.10.27. 19:46

Átverte a rabtársát egy férfi az egyik dunántúli börtönben

SZOMBATHELY Átverte a rabtársát a férfi az egyik dunántúli börtönben: befektetésre kért 1,7 milliót. Megkapta, de nem lett haszna a hiszékeny fogvatartottnak. 

Bakos Ágnes

Csalás bűntette a vád a férfi ellen, aki rabtársát beszélte rá egy 1,7 millió forintos „befektetésre”. Az egyik dunántúli büntetés-végrehajtási intézetben történt az eset tavaly májusban – tájékoztatott Vassné dr. Szele Adrienn, a Vas Megyei Főügyészség sajtószóvivője.

A közlemény úgy fogalmaz: „megtévesztette” a rabtársát a férfi. Azt ígérte neki, hogy szabadulása után államkötvényekbe fektet, ehhez kért 1,7 millió forintot.

A rabtárs hitt neki: feleségével küldte a már szabadult csalónak a pénzt. Nem látta viszont a „befektetését” a sértett, haszna sem lett. Mint kiderült: a vádlottnak esze ágában sem volt üzleti vállalkozásba kezdeni, csak a készpénz kellett neki. Egy része megtérült a kicsalt összegnek: 810 ezer forint, a többit elköltötte a vádlott.

Ismét „leültethetik” a férfit, hiszen a Szombathelyi Járási és Nyomozó Ügyészség vádemelésében azt javasolja: ítélje őt börtönbüntetésre a bíróság.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában