Felismerte tulajdonosa

2017.11.21. 08:01

Biciklit lopott Körmenden a visszaeső tolvaj

Májusban történt a biciklilopás: peches volt az egyébként visszaeső tolvaj, hiszen hamar felismerte járművét az eredeti tulajdonos. Közmunkára ítélhetik.

Bakos Ágnes

A Körmendi Járási Ügyészség emelt vádat lopás vétsége miatt a férfi ellen, aki májusban lovasított meg egy kerékpárt – tájékoztatott dr. Fülöp hajnalka, a Vas Megyei Főügyészség helyettes szóvivője.

Egy bolt elé volt támasztva a kerékpár, nem volt lezárva, egyszerűen eltolta a vádlott. Azt tervezte, hogy majd Szombathelyen eladja a biciklit – erre viszont nem volt ideje. A kerékpár tulajdonosa, amint észrevette a lopást, a bicikli keresésére indult. Sikerrel járt: visszavette a tolvajtól a kétkerekűt, ezzel megtérült a 85 ezer forintos kár.

Nem ez volt az első tolvajlása a vádlottnak: a Körmendi Járási Ügyészség az elmúlt három évben hét esetben büntette meg lopás miatt, májusban éppen felfüggesztett szabadságvesztés próbaideje alatt állt – emlékeztet az ügyészség közleménye. Ítélje a bíróság közérdekű munkára a tolvajt – ezt javasolja az ügyészség.

A kiemelt kép csak illusztráció. Forrás: VN-archívum

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában