katasztrófavédelem közleménye

2017.11.30. 15:48

Füstérzékelő felszerelésével életet menthet!

Az otthoni riasztók optikai elven működő füstérzékelővel vannak ellátva. Ez azt jelenti, hogy a riasztó érzékelni tud egy esetleges tűzből származó füstöt a levegőben. Nem tud érzékelni se meleget, se gázt vagy közvetlenül tüzet. Ha a füstérzékelő megfelelően van felszerelve és karbantartva, akkor veszély esetén időben jelez. Tűz esetén másodperceket nyerhetünk vele, aminek köszönhetően időben el tudjuk hagyni a házat és hívni tudjuk a tűzoltókat.

Amennyiben a teljes lakás védelmét szeretnénk, akkor minden helyiségben, ahol fűtő, sütő vagy főző, illetve elektromos berendezés található érdemes felszerelni a berendezést. Amennyiben többszintes épületben lakunk, akkor minden szinten legalább egy érzékelő szükséges a minimális védelem ellátásához. A mennyezet sarkától több mint 50 cm távolságra kell elhelyezni.

A füstérzékelők HOME DETEKTOR néven kerülnek forgalomba, a boltokban ezen elnevezéssel vásárolhatjuk meg!- hívja fel figyelmünket a katasztrófavédelem.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában