Szombathely

2017.11.30. 21:49

Szén-monoxid-mérgezés gyanúja miatt vonultak a tűzoltók és a mentők

Csütörtök este egy 35 év körüli férfihez riasztották a mentőket Szombathelyen, a Bartók Béla körútra, a gázkonvektoros lakásban élő férfi tünetei a szén-monoxid-mérgezéshez hasonlóak voltak, ezért a mentőkön kívül a tűzoltók is a helyszínre érkeztek.

Simon István

Fotó: Illusztráció

Szerencsére a helyszínen kiderült, hogy a lakásban nem lehetett veszélyes gázkoncentrációt mérni. A férfit ellátták a mentők.

Fotó:Simon István

A fűtési szezon és a hideg beköszöntével minden évben megnő a hasonló segélykérések száma, és többször bebizonyosodik az is, hogy esetenként ténylegesen veszélyes helyzet áll fenn valamelyik gázzal működő készülék meghibásodása miatt.

Azt tanácsoljuk, hogy a gázzal működő készülékek rendszeres felülvizsgálata mellett a gázfűtéses lakásban élők szén-monoxid jelzőt is szerezzenek be. Egy jó minőségű készülék már 10.000Ft körüli összegért megvásárolható, ez időben képes jelezni a növekvő koncentrációt, így már azelőtt jelez, hogy bármilyen egészségre veszélyes helyzet alakulna ki. Minden évben több példa is van arra, hogy egy-egy ilyen készülék akár családok életét is képes megmenteni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában