Fellebbez

2017.12.12. 11:04

Öt év három hónapot kapott a szentgotthárdi gázoló

Halált okozó ittas állapotban elkövetett járművezetés miatt öt év és három hónap börtönben végrehajtandó szabadságvesztésre ítélte a Körmendi Járásbíróság azt a férfit, aki tavasszal ütött el egy motorost Szentgotthárdnál. A vádlott fellebbez.

Bakos Ágnes

Fotó: Illusztráció

Tíz nyugtatóra ivott alkoholt, úgy ült volán mögé a végzetes napon a vádlott. 2017. március 31-én történt a tragikus baleset Szentgotthárdnál.

A balesetet megelőző napja sem volt túl szerencsés a vádlottnak: akkor ittasan próbált kitolatni egy parkolóból, falnak ütközött. De ment tovább, amíg a rendőrök meg nem állították. Kiderült, hogy közepesen ittas volt és nem tartotta magánál a jogosítványát.

Másnap délelőtt ismét ivott és nyugtatót, Xanaxot vett be, tíz darabot. Mégis kocsiba ült. Elment tankolni az egyik rábafüzesi benzinkútra, utána cigarettát vett, aztán Szentgotthárd lakott területen kívüli útszakaszán 95-105 kilométer per órás sebességgel hajtott, súlyosan ittasan. Áttért a szemközti sávba, ahol szemből érkezett a motoros, a vizsgálat szerint mintegy 65-70 kilométer per órás sebességgel. A vádlott jobbra kormányozta a kocsiját és fékezett, de nem tudta elkerülni az ütközést.

A nyomozás eredménye szerint a karambol pillanatában az autó 92-103 kilométer per órával, a motor 40-47 kilométer per órás sebességgel haladt. A motoros felcsapódott a motorháztetőre, a szélvédőre, majd onnan az úttestre esett és a helyszínen meghalt.

A Körmendi Járásbíróság dr. Zsámboki Györgyi tanácsa öt év és három hónap börtönben letöltendő szabadságvesztésre ítélte a vádlottat, ezen kívül végleg eltiltották a járművezetéstől és öt évre a közügyek gyakorlásától.

A hétfőn hozott ítélet még nem jogerős: azt az ügyész tudomásul vette, azonban a vádlott és védője – részben enyhítésért – fellebbezést jelentett be.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában