Biztonság!

2017.12.11. 13:40

Óvatlanságból égett a tűz két helyen a megyében

Két esetben riasztották a tűzoltókat a megyében a hétvégén, azonban kellő körültekintéssel mindkét tűz megelőzhető lett volna.

Fotó: Illusztráció

Forró hamut öntött a kukába egy lakó Szentgotthárdon, az István király utcában vasárnap az esti órákban. A hamu kiolvasztotta a műanyag kuka oldalát. A szentgotthárdi katasztrófavédelmi őrs tűzoltóit riasztották a helyszínre. Az egység kiérkezéséig a lakók a tüzet eloltották. A tűzoltók átvizsgálták a helyszínt, a tűz a kukáról nem terjedt át környezetére – adta hírül a Vas Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság.

Egy családi ház kazánházában keletkezett tűz Vasalján a Rákóczi utcában hétfőn hajnalban. A helyiségben tüzelőanyag és használaton kívüli berendezési tárgyak égetek pár négyzetméteren. A helyszínre a körmendi hivatásos és a kemestaródfai önkéntes tűzoltókat riasztották. Még az egység kiérkezése előtt a lakók a lánggal égést megszüntették. A tűzoltók visszahűtötték a még izzó részeket, majd az éghető anyagokat eltávolították a helyiségből. Egyik tűzben sem sérült meg senki.

A Vas Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság felhívja a lakosság figyelmét, hogy forró hamut vagy salakot ne öntsenek a műanyag edényzetbe, mert az könnyen tűz kialakulásához vezethet. Salakot, hamut fémedényzetbe helyezzük, míg az égéstermék teljesen ki nem hűl, utána helyezzük a közösségi gyűjtőedényekbe, vagy salak és hamutartóba!

Mindemellett fontos figyelni arra, hogy éghető anyagot, tüzelő anyagot ne helyezzenek a tüzelő és fűtő berendezés, így a kályha, kandalló és a vegyes tüzelésű kazán közelében, ugyanis a kipattanó szikra könnyedén lángra gyújtja a közelében lévő éghető dolgokat!

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában