Fél óra 18 ezerért

2017.12.18. 09:29

Vasi bordélyház üzemeltetője ellen emeltek vádat Sárváron

A férfi és három társa öt éven át tartott fenn bordélyházakat Ausztriában és az egyik Vas megyei városban. Szabadságvesztésre ítélnék a vádlottakat.

Bakos Ágnes

Fotó: Illusztráció

A vádlott, egy férfi Magyarországon és Ausztriában is létrehozott cégeket, amelyek üzemeltetésében működtetett „szórakozóhelyeket”, vagyis bordélyokat. Az ott dolgozók „szervezett keretek között nyújtottak szexuális szolgáltatást” az erre a célra kialakított szobákban. Majdnem öt éven át, 2011 őszétől 2016 nyaráig működtek a bordélyházak.

A nyomozás kiderítette a működés hátterét: a szexuális szolgáltatásért a vendégek előre fizettek a szórakozóhelynek, abból a pénzből jutott a prostituáltaknak. A szolgáltatás neve „VIP sztriptíz” volt, azt feltüntették az árlapon, a pultosok pedig ugyanúgy rögzítették a napi bevételt, mint az italfogyasztásnál. Az árakat is tudni: a vasi bordélyban egy fél óra szobaár 18 ezer forint volt, egy óra 32 ezer forint, Ausztriában fél óra 60 euróba, egy óra 105 euróba került. A pénz kevesebb mint a felét kapták a prostituáltak.

Kidolgozták a bordélyok működését, ezt is kiderítette a nyomozás. A cégek ügyvezetőjének a pultosok dolgoztak, ők felügyelték a prostituáltak munkáját, ők fizették ki őket a műszak végén.

A Sárvári Járási Ügyészség „társtettesként bordélyház fenntartásával elkövetett prostitúció elősegítésének bűntette” miatt emelt vádat. Azt javasolják a bíróságnak, ítéljék szabadságvesztésre a négy vádlottat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában