rendőrök vitték el

2018.01.05. 09:52

Megtámadta a mentőápolót a részeg szombathelyi férfi

A Szombathelyi Járási és Nyomozó Ügyészség közfeladatot ellátó személy elleni erőszak bűntette miatt emelt vádat azzal a férfival szemben, aki a vád szerint bántalmazta az ellátására kiérkező mentőápolót.

Vas Népe

Az eset, amelynek szerkesztőségünk munkatársai is szemtanúi voltak, tavaly augusztus 20-án történt Szombathelyen, a Széll Kálmán és Nádasdy utcák kereszteződésében. Lapzárta után a szerkesztőség épületéből kilépő két munkatársunk figyelt fel a kereszteződésben egy, az úttestre kigurult borosüveg után négykézláb mászó férfira. Visszahúzták a járdára, majd amikor látták, hogy nagyon ittas, mentőt hívtak.

A kiérkező mentőápoló a mentőautó betegterébe ültette és biztonsági övvel rögzítette a hevesen ellenkező férfit. A vádlott kicsatolta az övét, és meg akarta ütni a mentőápolót, aki elhajolt az ütés elől és lefogta a vádlott kezeit. A vádlott ekkor megkarmolta a mentőápolót és többször felé rúgott, miközben szidalmazta és veréssel fenyegette a mentőápolót és a gépkocsivezetőt. A mentők kihívták a rendőröket, végül ők vitték el a még akkor is hadonászó férfit, aki a rendőröket is szidalmazta.

A mentőápoló a bántalmazás következtében nyolc napon belül gyógyuló sérülést szenvedett – ez már a Vas Megyei Főügyészség közleményében olvasható. A Szombathelyi Járási és Nyomozó Ügyészség a vádlottal szemben felfüggesztett szabadságvesztés kiszabását indítványozta.

A borítókép csak illusztráció. Forrás: VN-archívum

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában