szivárgott

2018.02.12. 20:26

Eltávolította a lezárt plombát, illetéktelenül akarta használni a gázt

Tartozás miatt lezárt gázvezetékről akart jogtalanul gázt vételezni egy férfi, azt is szakszerűtlenül.

Kánya Dóra

Közveszély okozás bűntette miatt emeltek vádat a férfi ellen, aki 2016. októberében az egyik szombathelyi társasházban lévő lakás bérlőjeként a gázdíjtartozás miatt lezárt gázvezetékről a dugót és a plombát ismeretlen társával eltávolíttatta, és vele felszereltetett egy gázmérőkészüléket, hogy jogtalanul tudjon gázt vételezni, és azzal tudjon fűteni – tájékoztatott Vassné dr. Szele Adrienn, a Szombathelyi Járási és Nyomozó Ügyészség sajtószóvivője. Hozzátette: a szerelés során a gázmérőkészüléket szakszerűtlenül szerelte össze, és szivárgott a gáz. Az esetleges robbanás és tűz következtében veszélybe került volna a társasház többi lakásában, illetve a közelében tartózkodó személyek élete, testi épsége.

A gázszolgáltató munkatársai megpróbáltak bejutni a lakásba, azonban a vádlott nem engedte be őket. A lakás ajtaját a katasztrófavédők feszítették fel, a gázszolgáltató szakértői pedig megszüntették a veszélyhelyzetet. A Szombathelyi Járási és Nyomozó Ügyészség a vádlottal szemben próbaidőre felfüggesztett szabadságvesztés kiszabását és a több mint 400 ezer forint bűnügyi költség megfizetését indítványozta.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában