cserben is hagyta

2018.02.28. 10:59

Ittak, vezettek, baleseteket okoztak – A szombathelyi és a körmendi ügyészség emelt vádat

Személyi sérüléssel járó balesetet okozott mindkét sofőr, akik ellen most emeltek vádat a járási ügyészségek. Eltiltanák őket a járművezetéstől.

Bakos Ágnes

Nemcsak ivott, sőt, nemcsak balesetet okozott, de cserben is hagyta a sérültet a súlyosan ittas autós – tájékoztatott a tavaly nyáron történt esetről dr. Fülöp Hajnalka, a Vas Megyei Főügyészség helyettes sajtószóvivője. A vád segítségnyújtás elmulasztása bűntette és ittas járművezetés vétsége. Szombathelyen, a Zanati úton történt a cserbenhagyás: súlyosan ittasan autózott a vádlott, aki elsodort egy gyalogost az egyik zebrán, a járműve jobb oldali visszapillantó tükrével érte el. A gyalogos elesett és nyolc napon belül gyógyuló zúzódásos sérüléseket szenvedett. A kocsin is nyoma maradt az ütközésnek: a visszapillantó tükör a jármű jobb oldali üvegének csapódott és betörte azt. A sofőr nem állt meg, nem nézte meg, hogy jól van-e a gyalogos. Most felfüggesztetett börtönt kaphat és eltiltaná az ügyészség a járművezetéstől. Majd a bíróság dönt.

Felsőszölnökön is egy autós okozott balesetet, de ő nem hagyta el a helyszínt. A vád ellene ittas járművezetés vétsége. Tavaly novemberben nem vette észre az autós, hogy az előtte haladó másik jármű lassít és balra kanyarodik. A kocsi hátuljának ütközött az enyhe fokban ittas sofőr. A vétlen autó megpördült az úttesten és az árokba sodródott, sofőrje könnyebben megsérült. A vétkes, ittas autós valószínűleg pénzbüntetést kap és elveszik a jogosítványát.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában