Ady út

2018.02.09. 21:30

Kiégett egy autóbusz motor- és utastere is Nádasdon

Kigyulladt és teljes terjedelmében égett egy autóbusz motor-és utastere pénteken délelőtt Nádasdon, az Ady úton.

Tóth Kata

Fotó: Simon István

A busz utasokat nem szállított – amikor az eset történt, éppen utasokra várt a megállóban. A sofőr tűz-oltó készülékkel kezdte meg a jármű oltását, azonban már nem tudta megfékezni a lángok terjedését, és szerencsére idejében el tudta hagyni a járművet. A körmendi hivatásos tűzoltók érkeztek az esethez, és gyorsan, egy vízsugárral elfojtották a lángokat. Miután a tűzeset egy villamos felsővezeték alatt történt, a raj értesítette a helyi áramszolgáltatót. A Katasztrófavédelmi Műveleti Szolgálat a tűzeset körülményeinek tisztázására tűzvizsgálati eljárást indított si

A sofőr idejében elhagyta a járművet Fotó: Simon István

A tűzeset a társaságuk által üzemeltetett 17 éves, Ikarus C56 típusú járműben keletkezett – tudtuk meg Hegedüs-Kuti Piroskától, az ÉNYKK Zrt. kommunikációs, PR- és marketing-csoportvezetőjétől. A 31 éves gépkocsivezető, aki nyolcadik éve vezet buszt, az esetet megelőzően rendelkezésre állási idejét töltötte, a megelőző járatát 7 óra 24 perckor fejezte be. Napi beosztása szerint a következő menetrend szerinti járattal 8.15-kor indult volna Körmendre. Hegedüs-Kuti Piroska kérdésünkre arról is tájékoztatott: a gépkocsivezető az ilyen esetekre előírt szabályokat teljes körűen betartva, azonnal értesítette a tűzoltókat, a forgalmi szolgálatot, majd megkezdte a járműben lévő értékek mentését és a tűz megfékezését. A járművön utasok nem tartózkodtak, így az ő mentésükről nem kellett gondoskodnia. A tűz keletkezésének okát az ÉNYKK Zrt. szakértő bevonásával vizsgálja.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában