kéménybajok

2018.02.26. 13:06

Hat tűzeset miatt riasztották a tűzoltókat hétvégén megyénkben

Nem csak a hó, hanem a tűz is munkát adott a vasi tűzoltóknak hétvégén, hat esetben riasztották őket.

Fotó: Illusztráció

Utólagosan bejelentett tűzesethez vonultak a celldömölki önkormányzati tűzoltók Celldömölkre, a Gábor Áron utcába, ahol egy lakás konyhájában a forró olaj felhevülését követően keletkezett tűz. A lángok a gáztűzhely környezetében lévő berendezési tárgyakra is átterjedtek. A celldömölki egység kiérkezésekor lánggal égés nem volt tapasztalható. Az egység átvizsgálta az ingatlant, ahol tűzre, füstre utaló jelet nem talált. A tűzben nem sérült meg senki.

Fűrészpor gyulladt be egy szombathelyi faipari üzemben szombaton a kora esti órákban. A beépített tűzjelző berendezés elindította a beépített szikraoltó berendezést. A szombathelyi hivatásos tűzoltók helyszínre érkezést követően átvizsgálták a létesítményt, további izzást nem tapasztaltak. Az egység ezt követően átszellőztette a helyiséget.

Kéményben lerakódott korom izzott Sorokpolány településen, szombaton délután. A szombathelyi hivatásos tűzoltók az átvizsgálást követően megállapították, hogy a kémény környezetében lévő gerenda és tetőzet is kormozódott részben. Az egység a kéményben lévő izzást megszüntette. A tűzben nem sérült meg senki, lakosságvédelmi intézkedésre nem volt szükség.

Lerakódott korom izzott, füstölt egy kéményben Ostffyasszonyfán, a Kis utcában szombaton a késő esti órákban. A sárvári hivatásos és a csöngei önkéntes tűzoltók a tisztítónyíláson keresztül az izzó részeket eltávolították. Az eset kapcsán nem sérült meg senki.

Kéményben lerakódott égéstermék izzott, füstölt Vasváron a Táncsics Mihály utcában vasárnap délelőtt. A körmendi hivatásos és a vasvári önkormányzati tűzoltók vonultak a helyszínre, eltávolították az izzó égésterméket. A tűzben nem sérült meg senki. Lakosságvédelmi intézkedésre az eset kapcsán nem volt szükség.

Nagy füstöt tapasztalt a dolgozók egy szombathelyi faipari üzemben, Szombathelyen a Zanati úton vasárnap este. A szombathelyi és a sárvári hivatásos tűzoltók, valamint a Vas megyei katasztrófavédelmi műveleti szolgálat vonultak a helyszínre. Az átvizsgálást követően az egységek megállapították, hogy a tűz az üzem előkamrájában, a szállítószalagon keletkezett, ahol fa apríték izzott, füstölt. A tűzoltók a dolgozók segítségével a burkolatot megbontották, majd egy vízsugárral és a beépített tűzoltó berendezéssel a pár négyzetméteren felcsapó lángokat  megfékezték.- írja a vas.katasztrofavedelem.hu.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában