Kórházba kerültek

2018.03.01. 12:11

Szén-monoxidtól lettek rosszul Kőszegen

A szombathelyi hivatásos és a kőszegi önkormányzati tűzoltók a helyszínen kimutatták a szén-monoxid jelenlétét a levegőben.

Szén-monoxid-mérgezés gyanúja miatt vonultak a szombathelyi hivatásos és a kőszegi önkormányzati tűzoltók egy kőszegi társasházhoz a Rákóczi Ferenc utcában szerdán a késő esti órákban. A lakásban élő két lakó rosszullétre panaszkodott, ezért őket a mentők kórházba szállították.   A tűzoltók átvizsgálták az ingatlant, ahol két tüzelő és fűtőberendezést találtak. Egy szilárd tüzelésű cserépkályhát és egy gáztűzhelyt. Az ingatlan ablakai fokozott légzárású, műanyag ablakok voltak. Az egység méréseket végzett, mérőműszereik kimutatták a szén-monoxid jelenlétét a levegőben. A tűzoltók átszellőztették az ingatlant. Lakosságvédelmi intézkedésre az eset kapcsán nem volt szükség.

A Vas Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság felhívja a lakosság figyelmét, hogy a hasonló balesetek elkerülhetőek, ha a nyílt lánggal üzemelő tüzelő és fűtőberendezéseknél a kereskedelemben beszerezhető szén-monoxid-mérő és érzékelő berendezéseket helyeznek el. Ezek a műszerek előre jelzik az egészségre káros szén-monoxid szint elérését. – írja a Katasztrófavédelem

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában