bontott tégla helyett

2018.03.19. 10:04

Veszélyes hulladékot rakott le – Pénzbüntetést javasol a szombathelyi ügyészség

Azt mondta, bontott téglát rak le, ehhez képest azbesztet tartalmazó hullámpalát vitt az udvarra a vádlott, márpedig veszélyes hulladékot nem így kell „eltüntetni”. Pénzbüntetést kaphat.

Bakos Ágnes

Tégla helyett veszélyes hulladékot rakott le Fotó: Pixabay.com

Veszélyes hulladékra elkövetett hulladékgazdálkodás rendje megsértésének bűntette a vád a férfi ellen. Tavaly áprilisban szállított egy vasi községbe építési törmeléket, hulladékot. A tulajdonossal korábban megegyezett, arról volt szó, hogy bontott téglát rak le a háza udvarára. A hulladék között 90 kilogramm, azbesztet tartalmazó hullámpala is volt – erről nem tudott az ingatlan tulajdonosa. A pala veszélyes hulladék, ezért vonják felelősségre a férfit, aki tavaly november végén elszállítatta az udvarról a veszélyes hulladékot.

A Szombathelyi Járási és Nyomozó Ügyészség azt javasolja a bíróságnak, ítéljék pénzbüntetésre a vádlottat, tájékoztatott Vassné dr. Szele Adrienn, a Vas Megyei Főügyészség sajtószóvivője.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában