Belopta magát a szívébe

2018.04.20. 10:17

Kölcsönadott 6,5 milliót, nem kapta vissza – Vádat emelt a sárvári ügyészség

Kölcsönként kapta a pénzt a nő, aki viszont nem tudta visszaadni a 6,5 millió forintot. Várt eleget a sértett, feljelentést tett: várja a pénzét. A csaló felfüggesztettet kaphat.

Bakos Ágnes

Négy éve kezdődött az ügy, amikor a két régi ismerős ismét találkozott. A fiatal nő „igyekezett belopni magát a sértett szívébe”, így fogalmaz az ügyészség közleménye. Feltehetően sikerült a terve, hiszen apránként 6,5 millió forintot kapott a férfitól. Volt, hogy készpénzben, volt, hogy banki átutalással, és olyan is, hogy a férfi odaadta a bankkártyáját a nőnek. Egy éven fizetett a férfi, aki úgy tudta, 2015 őszén visszakapja a pénzét. Nem így lett. Kiderült: a nőnek nem állt szándékában a kölcsön visszafizetése, de ha akarta volna, akkor sem tudta volna kifizetni, a vádemelésig egy forintot sem törlesztett.

Most jelentős kárt okozó csalás bűntette miatt emelt vádat a Sárvári Járási Ügyészség – tájékoztatott dr. Fülöp Hajnalka, a Vas Megyei Főügyészség helyettes szóvivője.

Azt javasolja az ügyészség a bíróságnak, hogy ítéljék felfüggesztett börtönbüntetésre a nőt, és bírálják el a férfi polgári jogi igényét (vagyis fizesse vissza a nő a pénzt).

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában