marihuána hatása alatt

2018.05.17. 08:10

Megpróbált megszökni a vasvári házi őrizetből – Most börtönbe küldenék

Levágta a lábáról aztán elégette a nyomkövetőt, megütötte a rendőröket, majd a rendőrségi folyosón rongált, és kiderült, hogy mindezt marihuána hatása alatt – ezért kell felelnie az egyébként rovott múltú férfinak. A szombathelyi ügyészség börtönbüntetést javasol.

Bakos Ágnes

Tavaly márciusban volt a fogolyszökés – amiből most négy vétség és kettő bűncselekmény miatt készült vádemelés, derül ki dr. Simon József Vas megyei főügyész közleményéből.

A férfi korábbi bűne miatt nem hagyhatta volna el vasvári tartózkodási helyét, de „mehetnékje volt”, ezért leszerelte a lábáról a nyomkövetőt, majd a konyhai tűzhelyen elégette. Az eszköz használhatatlan lett, 800 ezer forint a kár. Útnak indult volna a férfi, de addigra odaértek a rendőrök, hiszen a nyomkövető jelzett, hogy lekerült a helyéről. A vádlott rátámadt a rendőrökre, könnyebben megsérültek, csak testi kényszer alkalmazásával tudták bevinni. Ott sem lett nyugodtabb a férfi: a rendőrségi folyosón lefejelte a falra függesztett képet. A bűnök és vétségek sora azzal egészül ki, hogy kiderült: marihuánát fogyasztott mielőtt útnak indult.

Négy vétség ügyében készült el a vádemelés: fogolyszökés, könnyű testi sértés, garázdaság és kábítószer-birtoklás. Két bűntett is tartozik még a vádakhoz: hivatalos személy elleni erőszak és rongálás. A Szombathelyi Járási és Nyomozó Ügyészség azt javasolja a bíróságnak: halmazati büntetésként végrehajtandó börtönbüntetést szabjanak ki.

Ezek is érdekelhetik