A helyszínről jelentettük

2018.06.06. 14:32

Eltűnt egy férfi a döröskei tóban, egész délután keresték a tűzoltók

Eltűnt egy ember a döröskei tóban - ezzel riasztották szerdán kora délután a tűzoltókat. A körmendi egység motorcsónakkal kezdte meg a negyven év körüli férfi keresését. Azóta már a rendőrségé az ügy.

VN, Bakos Ágnes

Szisztematikusan haladtak a motorcsónakkal: az egész döröskei tavat átvizsgálták a tűzoltók szerda délután Fotó: Unger Tamás / Vas Népe

15.50

Az Őrségi Nemzeti Park munkatársa tűnt el a döröskei tóban. 14 óra óta keresik a tűzoltók motorcsónakról.

Úgy tudjuk, senki más nem ment be a tóba, a kollégájukat már csak akkor vették észre, ‎amikor a strandrésszel átellenben volt. Ott tűnt el.

17.10

14 órától keresik az eltűntet Fotók: Unger Tamás/ Vas Népe

18.25

Egy negyven év körüli férfi tűnt el a döröskei tóban – legfrissebb információink szerint. A katasztrófavédelem szóvivőjétől megtudtuk: a rendőrségé az ügy, nem nyilatkozhatnak a mentésről. Az biztos, hogy tart a keresés.

ÖSSZEFOGLALÓ:

A döröskei tó partján a strandnál állt délután a tűzoltóautó, a tavon pedig motorcsónakban két tűzoltó: szisztematikusan átfésülték a vizet az eltűnt személy után.

14 óra körül érkeztek, estig nem volt eredménye a folyamatos kutatásnak.

A helyszínen megtudtuk: a régi strandrésszel szemben, a tó másik oldalán látták utoljára a férfit, akiről kiderült az is: az Őrségi Nemzeti Park munkatársa. Összejövetelt tartottak a tónál szerda délelőtt, akkor ment a vízbe az egyik munkatárs.

Úgy értesültünk, senki más nem úszott be, sőt, a kollégái azt sem vették észre, hogy a negyven év körüli férfi mikor ment a vízbe. Csak akkor látták, amikor a tó túlsó felén volt, aztán elmerült.

Szisztematikusan haladtak a motorcsónakkal: az egész döröskei tavat átvizsgálták a tűzoltók szerda délután Fotó: Unger Tamás / Vas Népe

A helyszínen többen összegyűltek, találgattak, mi történhetett. Az egyik várakozó elmondta, nagyon veszélyes a döröskei tó azon része: amikor néhány éve leengedték a tavat, akkor kipucolták, de a visszatöltés előtt rengeteg fanyesedéket halmoztak oda. Az egykori strandrésznél még sekély a víz, aztán hirtelen mélyül, már ezért is veszélyes. Hivatalosan nem strand a döröskei tó, vízjogi engedélye sincs, hosszú évek huzavonája után februárban került osztrák magántulajdonból magyar köztulajdonba. Akkor a Földművelésügyi Minisztérium közbenjárásával 50 millió forintért lett az Őrségi Nemzeti Parké a Natura2000-es terület. A tél végén megfogalmazott tervek szerint horgásztóként hasznosul majd, és lehet, hogy lesz strandengedélye – most még nincs. Hogy miért ment mégis a vízbe a nemzeti park munkatársa, azt nem tudni.

Délután azt az információt kaptuk, hogy rendőrségi búvár (is) keresi az eltűntet. Aztán azt, hogy az ügy már a rendőrségé, a katasztrófavédelem részéről nem tájékoztathatnak az esetről.

Este már radarral keresték az eltűntet: egy búvárklub szakemberei mentek a helyszínre.

21.48

Ahogy besötétedett, felfüggesztették a keresést‎ a döröskei tóban: még nem találták meg az eltűnt férfit. Csütörtökön délután folytatják a keresés, 16 órától.

Úgy értesültünk, az Őrségi Nemzeti Park Igazgatóság addig, napközben figyelőszolgálatot állít a tóhoz, hátha felbukkan a férfi holtteste.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában