ismeretlen segítő

2018.06.30. 12:00

Hitelt közvetített, félmilliót csalt a vádlott Szombathelyen

Visszaeső a vádlott, aki legutóbb azzal bukott le, hogy visszaélt három ügyfele adataival. Hitelkártyákat készíttetett, televíziókat vásárolt. El zárásra ítélhetik, és vagyon elkobzásra.

VN

A vád információs rendszer felhasználásával elkövetett csalás bűntette és más bűncselekmény – tájékoztatott dr. Fülöp Hajnalka, a Vas Megyei Főügyészség helyettes sajtószóvivője. A vádlott különösen visszaeső – ez is kiderült a Szombathelyi Járási és Nyomozó Ügyészség vádemeléséből. Ügyfelei adataival élt vissza: jogosulatlanul felhasználta a nevükre kiállított hitelkártyát, összesen 589 ezer forint kárt okozott a sértett pénzintézetnek. A bűneset még tavaly márciusban történt Szombathelyen. A vádlott hozzáfért az adatokhoz, hiszen egy hitelközvetítő cégnél dolgozott, ahol besegített a hitelügyintézők munkájába. Nem volt hozzá joga, de megszerezte három, hitelkártyát igénylő ügyfél személyazonosító adatait, és kiállíttatta a kártyákat.

Segítsége is volt: egy eddig ismeretlen társa közreműködésével aktiválta a kártyákat, úgy, hogy felhívták a sértett pénzintézet telefonos ügyfélszolgálatát. Aztán használta is az aktivált hitelkártyákat: összesen öt darab televíziót vásárolt, majd felvette készpénzben a hitelkeretből fennmaradó csaknem teljes öszszeget. A több mint félmillió forintos kár nem térült meg végül. A Szombathelyi Járási és Nyomozó Ügyészség most azt javasolja a bíróságnak, ítéljék elzárásra a vádlottat, a jogtalanul megszerzett összeg erejéig pedig kobozzák el a vagyonát.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában