multidéző

2018.07.15. 08:00

Elfogták a szombathelyi gyilkos betörőt – Húsz éve történt

Húsz évvel ezelőtt, 1998. július 14-én fogták el a betörőből lett gyilkost Szombathelyen.

vaol.hu

Fotó: Illusztráció

Még az év június 26-án történt az emberölés a késő esti órákban egy Kisfaludy utcában levő első emeleti lakásban. Így számolt be róla akkor az MTI:

A betörő abban a hiszemben volt, hogy ott nem tartózkodik senki. Későbbi áldozata, B. Mónika albérleti szobájában éppen a televíziót nézte, amikor a férfi rátámadt.

Dulakodni kezdtek, a többszörösen büntetett előéletű, a börtönből csupán három hónapja szabadult K. József pedig egy késsel mellbeszúrta a fiatal nőt, aki röviddel a kórházba szállítás után belehalt sérüléseibe.

K. József a bűncselekmény helyszínéről az ablakon kimászva menekült el. A betöréshez kezére húzott lévő cérnakesztyűt és az utóbb csuklójára tekert véres fáslit egy szomszédos ház udvarán elrejtette. A kést magával vitte.

Futás közben valószínűleg rögzítette alakját egy ipari kamera, ám a a képek rosszul sikerültek, ezért a rendőrség a felvételt Hollandiába küldte, ahol speciális eszközökkel próbálnak meg azon javítani.

A nyomozás során azonban a gyanú a főként vagyon elleni bűncselekményekért már kilenc esetben elítélt 38 éves munkanélküli szombathelyi férfira terelődött, aki szomszédos otthonából szinte rálátott az áldozat lakására.

K. Józsefet hétfőn a délutáni órákban a vasi megyeszékhely egyik szórakozóhelyén fogták el. Szinte azonnal beismerte a bűncselekmény elkövetését.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában