Szemtanúk meséltek

2018.08.11. 08:00

Életét veszítette a tűzben – Lángba borult egy családi ház péntek hajnalban Nagysimonyiban

Kigyulladt egy épület a település külterületén pénteken hajnalban. Mire azonban a sárvári hivatásos tűzoltók kiérkeztek a helyszínre, a tűz kialudt. Az utómunkálatok közben egy embert találtak, aki életét vesztette. Szemtanúk meséltek.

Lakosi Gabriella

Szakályné Takács Adrienn elmondta, sokáig hitték, hogy üres az épület

Fotó: Szendi Péter / Vas Népe

Lábos András a település polgármestere elmondta az elsődleges szakértői vélemények szerint valószínűleg elektromos tűz történt, lehet hogy egy biztosíték lett zárlatos. A tévé teljesen kiégett, azt viszont még nem lehet tudni, hogy a készülékben lévő hiba okozta a tüzet, vagy a hő hatására robbant fel a berendezés.

Szakályné Takács Adrienn elmondta, sokáig hitték, hogy üres az épület
Fotó: Szendi Péter / Vas Népe

A körülményeket még vizsgálják a szakértők, egyelőre annyit lehet tudni, hogy a tragédia az elhunyt hajnali 2 órai hazaérkezése után történhetett. Csirkéket szállított éjszaka, alkalmi munkákból tartotta el magát. A kéményből jövő füstöt vette észre a férfi barátnője, amikor ő hajnali 5 óra előtt munkába indult. Benézett az ablakon, akkora már onnan is ömlött a füst. Az üveg és a falak is teljesen átforrósodtak. Azt mondja, valószínűleg műanyag is égett bent, így olyan szúrós volt a szmog, hogy szinte nem is lehetett azt ajtónál beljebb jutni a házban. Ekkor még azt gondolták, hogy üres az épület.

A polgármester is azonnal a helyszínre sietett

A lakás tulajdonosa értesítette a polgármestert és a tűzoltókat is – mondta el Szakályné Takács Adrienn. A polgármester is azonnal a helyszínre sietett, betörték az ablakokat, hogy tudjanak szellőzni a szobák, de még így sem lehetett bejutni az akkor még lángoló házba. A tűzoltók kiérkezésekor már nem volt láng, de még mindig erős volt a füst. Az utómunkálatok közben találták meg a férfi t, akihez orvost hívtak, ő állapította meg a halál beálltát.

A település polgármestere elmondta, ő úgy tudja a férfi egyedül élt, egyelőre még senki nem jelentkezett náluk segítségért, így jelenleg nem terveznek sem gyűjtést sem egyéb akciót a tűzeset miatt. Ennek ellenére ha olyan hírekről szerez tudomást, hogy az esettel kapcsolatban segítségre van szüksége bárkinek is, akkor a megfelelő szociális érzékenységgel állnak majd az eset elbírálásához – fogalmazott.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában