laktanya-látogatás

2018.09.12. 10:00

Szakmai napot tartottak a megyei főügyelet munkatársainak

A Vas Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság fontosnak tartja, hogy az ügyeleti szolgálatot ellátó állomány a helyszíneken is ismereteket szerezhessen, amelyeket a szakmai munka során hasznosíthat. Ennek érdekében idén is szakmai napot szerveztek.

Lakosi Gabriella

Mozgalmas, TEK-es bemutatóval is színesített családi nappal is ünnepeltek a börtönőrök szerte az országból

Fotó: BVOP

Dénes Károly tűzoltó alezredes vezetésével a szakmai nap első részében a marcali új építésű tűzoltólakatanyát tekintették meg a fő- és műveletirányító ügyeletesek, valamint a KMSZ állománya. A laktanyát Grefer József tűzoltó ezredes, kirendeltségvezető mutatta be. A laktanya-látogatás alatt a résztvevők megismerhették a létesítmény tervezésének, kivitelezésének folyamatát, valamint épületgépészeti és belsőépítészeti sajátosságait is.

Mozgalmas, TEK-es bemutatóval is színesített családi nappal is ünnepeltek a börtönőrök szerte az országból
Fotó: BVOP

A nap második részében a Kis-Balaton vízvédelmi rendszerét ismertették a résztvevőknek. A fontosabb helyszíneken láthatták működés közben a műtárgyakat, azok vízminőségre gyakorolt hatását. Az egyes helyszíneken a résztvevők alapos ismereteteket kaphattak a műszaki információkon túl a táj, a térség biológiai és néprajzi sajátosságairól is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában