Tárgyalás

2018.09.28. 07:38

Tíz szakértőt hallgatnak meg – Ma folytatódik a bőnyi ügy Szombathelyen

Folytatódik a bőnyi büntetőügy tárgyalása: egy rendőr megölésért kell felelnie az idős férfinek. Szakértőket hallgatnak meg pénteken 9 órától.

Bakos Ágnes

Fotó: Nagy Jácint

Hivatalos személy sérelmére elkövetett, több ember életét veszélyeztető emberölés bűntette és más bűncselekmény miatt kell felelnie az idős férfinek, a szeptember 28-ára kitűzött tárgyalás már a harmadik a Szombathelyi Törvényszéken.

Igazságügyi szakértőket hallgatnak meg: három igazságügyi orvosszakértőt, három igazságügyi fegyverszakértőt, egy igazságügyi vegyészszakértőt, egy igazságügyi fizikusszakértő, és két igazságügyi genetikus szakértőt hallgat meg dr. Varga Roland tanácsa.

A vád szerint 2016. október 26-án ölt meg egy rendőrt a vádlott, amikor a Nemzeti Nyomozó Iroda munkatársai házkutatásra mentek bőnyi otthonába.

 

Az eddig tartott tárgyalásokon nem tisztázódott egyértelműen, hogy ki lőtt először. A vádlott úgy emlékszik, hogy ő előbb kapott lövést. Összerándult, véletlenül lőtt, akkor találta el a rendőrt. A nyomozók máshogy emlékeznek, ezt el is mondták az eddig tartott tárgyalásokon.

A vádlott többször hangsúlyozta a bíróság előtt, hogy helyszíni tárgyalást szeretne, szerinte ott tudná tisztázni egyértelműen, hogy hogyan történt az eset, egyelőre nem rendelt el bőnyi tárgyalást dr. Varga Roland.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában