Rendőri intézkedések

2018.10.18. 09:54

Ezúttal négy ittas vezető akadt fenn a rendőrségi ellenőrzéseken Vas megyében

Közülük ketten jogosítvánnyal sem rendelkeztek, a másik két sofőr pedig elbúcsúzhatott a vezetői engedélyétől.

Vas Megyei Rendőr-főkapitányság

A járőrök 2018. október 17-én egy személygépkocsival közlekedő német állampolgárt, 2018. október 18-án pedig egy, ugyancsak személyautóval közlekedő makói lakost igazoltattak Celldömölkön és Szombathelyen. A rendőri intézkedés során mindkét sofőr esetében felmerült a gyanú, hogy alkohol fogyasztását követően vett részt járművével a közúti forgalomban, amit a későbbi vizsgálatok eredményei is igazoltak. Munkatársaink megállapították, hogy a férfiak vezetői engedéllyel sem rendelkeznek, ezért mindkettőjüket előállították. A gépjárművezetőkkel szemben – az illetékes rendőrkapitányságon – járművezetés ittas állapotban vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt büntetőeljárás, valamint engedély nélküli vezetés miatt szabálysértési eljárás indult – adta hírül hivatalos oldalán a Vas Megyei Rendőr-főkapitányság.

Ugyancsak alkohol fogyasztását követően ült a volán mögé 2018. október 17-én az a két helyi férfi is, akit Körmenden és Csénye belterületén igazoltattak a rendőrök. Az intézkedés során a sofőrökkel szemben alkalmazott alkoholszonda mindkét esetben pozitív értéket mutatott, ezért mindkettőjüket előállították. A gépjárművezetőkkel szemben – járművezetői engedélyük elvétele mellett – járművezetés ittas állapotban vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt az illetékes rendőrkapitányság büntetőeljárást indított.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában