Műszaki mentés

2019.06.15. 14:27

Kidőlt villanyoszlop miatt állt a forgalom Kőszegnél a 87-es úton

A kamion pótkocsija beakadt a vezetékbe, és az ág miatt az amúgy is megdőlt villanyoszlopot félig kidöntötte.

HI

Fotó: HI

Szombaton dél körül a szél miatt egy nagyobb faág tört le egy fáról a 87-es úton Kőszeg és a határátkelő között. Az ág egy villanyvezetékre esett épp akkor, amikor egy kamion ment arra. A kamion pótkocsija beakadt a vezetékbe, és az ág miatt az amúgy is megdőlt villanyoszlopot félig kidöntötte. Az áram alatt lévő villanyvezeték szinte az úttestig lelógott, ezért a forgalmat le kellett állítani a 87-es út ezen szakaszán.

Fotó: HI

Az áramszolgáltató szakemberei eltávolították az áram alatt lévő vezetéket, majd a tűzoltók kidöntötték a veszélyes helyzetben álló oszlopot. A forgalom körülbelül másfél óra után indulhatott el újra.

Fotó: HI

Az útlezárás alatt több türelmetlen autóssal is találkoztunk, egy középkorú nő ordítva jött oda az áramszolgáltató embereire váró tűzoltókhoz, hogy „csináljátok már valamit, ne csak lessetek, a k... a...tokat! 80 fok van, rosszul leszek, meg gyerekeim is vannak otthon”. Mivel lehetetlennek tűnt elmagyarázni neki, hogy a hajszál híján kidőlt oszlopon áram alatt lévő vezeték van, ezért inkább felajánlották neki, hogy igyon egy kis vizet. A nő ehelyett inkább szitkozódva elsétált. Egy Suzukival érkező autós kikerülte a határátkelőig feltorlódott kocsisort, majd előre ment, hogy „csak felemelem a kábelt, átférek alatta”. Őt a rendőrök beszélték le az életveszélyes tervről.

Fotó: HI
Fotó: HI

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában