baleset

2019.10.14. 13:07

Bolgárok utaztak abban az autóban, ami egy magyar autóval ütközött Szombathely határában hétfőn

A mentés és a helyszínelés idejére az érintett útszakaszt teljesen le kellett zárni.

Horváth Balázs

20191014 Baleset, hét bér sérült meg Szombathely, 89-es út Horváth Balázs, HB, Vas Népe

Az angol rendszámos Vauxhallban a megengedett öt helyett hatan utaztak volna Angliából Bulgáriába, és egyhuzamban akarták megtenni a távot a sofőrök cserélgetésével, legutóbb Ausztriában váltottak sofőrt, aki viszont Magyarországra érve a 89-es úton Szombathely határában elaludt, áttért a szembejövő sávba, ahol egy magyar Ford érkezett. A Ford vezetője hogy elkerülje az ütközést, balra kormányozta az autót, de közben felébredt a Vauxhall sofőrje, aki visszarántotta a kormányt, és így ütközött a Forddal. A Ford az út menti mély töltés alján állt meg, az autóban anya és kisgyereke utazott, mindketten beszorultak a járműbe, később a szombathelyi tűzoltók szabadították ki őket, mindketten súlyosan sérültek.

Az öt személyes Vauxhallban hatan ültek, a sofőr kivételével mindenki megsérült, őket is kórházba kellett szállítani, így a mentők a baleset helyszínéről összesen hét embert szállítottak kórházba, többeket súlyos állapotban.

Fotók: Horváth Balázs

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában