elfogták

2019.10.02. 13:03

Jármű önkényes elvétele és ittas vezetés miatt is felelnie kell a bérbaltavári férfinak

Vezetői engedély nélkül, jogtalanul használt bérelt autóval, ittasan szenvedett balesetet a bérbaltavári férfi Vas megyében.

police.hu

Fotó: pixabay.com

A rendőrök 2019. május 18-án elfogták és a Vasvári Rendőrkapitányságra előállították azt a bérbaltavári lakost, aki az intézkedést megelőzően egy bérelt személyautót – a bérlő tudta és engedélye nélkül – jogtalanul elvitt. A férfi az autóval Bérbaltaváron, a Rákóczi Ferenc utcában balesetet szenvedett. Munkatársaink a helyszíni intézkedés során megállapították, hogy a férfi ittasan ült a volán mögé, amit a vele szemben alkalmazott alkoholteszter pozitív értéke is bizonyított. A férfi továbbá vezetői engedéllyel sem rendelkezett.

A nyomozók a férfit gyanúsítottként kihallgatták és vele szemben jármű önkényes elvétele bűntett, valamint járművezetés ittas állapotban vétség megalapozott gyanúja miatt büntetőeljárást indítottak.

A Vasvári Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya a szükséges eljárási cselekményeket elvégezte és az iratokat vádemelési javaslattal a Szombathelyi Járási Ügyészségnek megküldte.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában