Nem menekült

2020.01.31. 12:15

A rendőrség elfogta a Szombathelyen „elhagyott” trágyakupac tulajdonosát

A Vas megyei rendőrök szabálysértési feljelentés tettek a jármű vezetőjével szemben.

vaol.hu

Trágyakupacok miatt volt nagy torlódás Szombathelyen

Fotó: Horváth Balázs

Ahogy arról múlt héten beszámoltunk nagy mennyiségű trágya borult január 24-én, pénteken délután Szombathelyen a 87-es főút várost elkerülő szakaszára a Kőszegre vezető út és a Söptei út közé több száz méteren. Akkori információink szerint a trágya egy kamionról borult az útra.

Trágyakupacok miatt volt nagy torlódás Szombathelyen
Fotó: Horváth Balázs

 

A sofőr tovább hajtott anélkül, hogy az úttestre került szennyeződés eltávolítása iránt bármilyen intézkedést tett volna, valamint a közlekedés többi résztvevőjének tájékoztatásáról sem intézkedett. Az eseményről nem értesítette sem a Rendőrséget, sem a Magyar Közút Zrt.-t, mint a közút kezelőjét – közölte ma a Rendőrség hivatalos oldalán.

A sofőr, illetve járműszerelvény felkutatására tett intézkedések eredményre vezettek, amelynek során a rendőrök megállapították, hogy az esemény ideje alatt a járművet ki vezette. Vele szemben a rendőrök szabálysértési eljárást kezdeményeztek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában