Nyilatkozniuk kell

2020.03.12. 22:36

Beléptetési rendszer a határokon – A külföldiek számára tranzit-útvonalat határoznak meg

Az intézkedések az új koronavírus terjedésének megelőzését és a magyar emberek biztonságát szolgálják.

vaol.hu

Fotó: Szendi Péter

A kormány döntése alapján ideiglenesen visszaállított határforgalom-ellenőrzés során a rendőrök igazoltatják, és megkérdezik úti céljukról a Magyarország területére belépni szándékozókat. Mind a magyar, mind a külföldi állampolgárokat nyilatkoztatják arról, hogy fertőzött területről érkeztek-e – írja a police.hu.

A magyar állampolgárokat beléptetik Magyarország területére, majd – az utazási előzmények alapján – egészségügyi személyzet közreműködésével döntenek arról, hogy szükséges-e kéthetes hatósági házi karantén elrendelése. Fertőzés gyanúja esetén a mentőszolgálat kórházba szállítja az érintettet.

Tranzit-útvonal Fotó: police.hu

A beléptetett, Magyarországon átutazó külföldieknek a hatóságok egy úgynevezett tranzit-útvonalat határoznak meg, kijelölt pihenőhelyekkel és benzinkutakkal, hogy a lehető leggyorsabban áthaladhassanak az országon.

Az ORFK Kommunikációs Szolgálatának munkatársa érdeklődésünkre elmondta, hogy a Rábafüzesnél Magyarországra belépett külföldieknek a lehető legrövidebb útvonalon kell eljutniuk a kijelölt tranzit-útvonalra. Ez kétféleképpen történhet meg: vagy Rábafüzes, Zalaegerszeg Nagykanizsa-vonalon, ahol majd az M7-es autópályára hajt fel, vagy Rábafüzesről előbb Szombathelyre, majd az M86-oson Győrbe autózik, ott pedig az M1-esre hajt fel.

A Kínából, a Dél-Koreából, az Iránból és az Olaszországból személyforgalomban érkező külföldi állampolgárok beléptetését a rendőrség megtagadja.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában