Csalás

2020.04.22. 09:30

Cserekocsit vitt műszakira Szombathelyen – Lebukott, fizethet

Az alvázszámra igen, a motorszámra viszont nem figyelt az autós, aki egy másik kocsit vitt, aztán küldött műszakira a sajátja helyett. Lebukott, most fizethet.

vaol.hu

Fotó: Illusztráció

Műszakilag nem volt megfelelő állapotú a kocsija, de szerette volna, ha meghosszabbítják az autó lejárt műszakiját. Egy „ikertestvért” szerzett az autójának tavaly februárban.

Ausztriában vett egy ugyanolyan típusú autót, arra áttette a rendszámot és az alvázszámot, az azt mutató alkatrészt is kicserélte. Így vitte műszakira. A vizsgán kiderült, hogy a motorszámra nem gondolt: az nem egyezett, ezt persze szóvá tették a vizsgabázison. Nem adta fel a tervét a hamisító: a típustáblát is átszerelte az Ausztriában vásárolt járműre.

Ezután már nem ő maga vitte vizsgára a kocsit, erre megkérte egy ismerősét. A vizsgabázison feltűnt az „egyezés” és a csere, vagyis „észlelték az egyedi azonosító jellel visszaélést”. Most két bűntett miatt áll bíróság elé az autós, a Szombathelyi Járási Ügyészség azt javasolja a bíróságnak, hogy ítéljék pénzbüntetésre.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában