Nem mondtak nemet

2020.07.26. 08:27

Ittas járművezetőkkel szemben intézkedtek Vas megyében

Négy férfival szemben indított büntetőeljárást a Szombathelyi Rendőrkapitányság.

Vas Megyei Rendőr-főkapitányság

Fotó: Illusztráció

2020. július 26-án, a hajnali órákban egy személygépkocsival közlekedő vépi lakost igazoltattak Szombathelyen. Az intézkedés során felmerült a gyanú, hogy a sofőr szeszes italt fogyasztott elindulása előtt, amit a vele szemben alkalmazott alkoholteszter pozitív értéke is igazolt, ezért őt további mintavétel céljából előállították. A rendőrök megállapították továbbá, hogy a férfi vezetői engedélyét sem tartotta magánál, valamint a gépkocsinak nem volt érvényes kötelező felelősség-biztosítása. A sofőrrel szemben járművezetés ittas állapotban vétség elkövetésének megalapozott gyanúja, valamint több közlekedési szabálysértés elkövetése miatt eljárást indított a Szombathelyi Rendőrkapitányság.

Ugyancsak ittasan vezette gépkocsiját az a helyi lakos, akit 2020. július 26-án igazoltattak a rendőrök Szombathelyen, a Hajnóczy József utcában. A helyszíni intézkedés során a gépkocsivezetővel szemben alkalmazott alkoholteszter pozitív értéket mutatott, ezért őt további mintavételre előállították. A férfival szemben – vezetői engedélye elvétele mellett – járművezetés ittas állapotban vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt büntetőeljárást indított a Szombathelyi Rendőrkapitányság.

A rendőrök 2020. július 25-én, az esti órákban Sárvár külterületén igazoltattak egy helyi férfit, aki gépkocsival közlekedett. Az intézkedés során a sofőrrel szemben alkoholtesztert alkalmaztak, amely pozitív értéket mutatott, ezért őt további mintavétel céljából előállították.

Ittasan vezette gépkocsiját az az ostffyasszonyfai férfi is, akit 2020. július 25-én igazoltattak a járőrök Sárváron. Az intézkedés során alkalmazott alkoholteszter pozitív értéket mutatott, ezért a sofőrt további mintavételre előállították – áll a Vas Megyei Rendőr-főkapitányság közleményében.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában