elkerülje a karantént és a vizsgálatot

2020.10.20. 11:14

Hamis munkáltatóival akart bejutni Rábafüzesnél

A Körmendi Járási Ügyészség hamis magánokirat felhasználásának vétsége miatt emelt vádat azzal a férfival szemben, aki a vád szerint a pandémia miatti veszélyhelyzet idején, 2020 júniusában jelentkezett Ausztria felől az országba belépésre a rábafüzesi határátkelőhelyen, ahol hamis munkáltatói igazolást mutatott be az országba belépő személyeket ellenőrző rendőröknek, mely szerint egy osztrák cég alkalmazásában áll.

vaol.hu

Vámosszabadi, 2020. június 5. Rendõrök ellenõrzik a személyforgalmat a vámosszabadi határátkelõhelyen, a magyar-szlovák határon 2020. június 5-én. Ezen a napon reggel nyolc órától korlátozás nélkül megnyíltak a magyar-szlovák határátkelõk a koronavírus-járvány miatt elrendelt korlátozások fokozatos enyhítésének nyomán. MTI/Máthé Zoltán

Forrás: MTI

Fotó: Máthé Zoltán

 

A vádlott a hamis munkáltatói igazolás felhasználásával, mint szomszédos országok közt ingázó akart mentesülni a jogszabály által előírt egészségügyi vizsgálat, illetőleg annak eredményéhez képest a karantén elrendelése alól.

A vádlott bűntetőjogi felelősségéről a Körmendi Járásbíróság fog dönteni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában