vádat emelhetnek

2020.10.07. 10:19

Ittasan vezetett a motoros – Előállították

A Szombathelyi Rendőrkapitányság vádemelési javaslattal befejezte az ügy vizsgálatát.

police.hu

Fotó: Pixabay

Fotó: pixabay.com

A motoros férfinak ittas vezetésért kell felelnie.

A rendőrök 2020. július 11-én, a késő esti órákban egy segédmotor-kerékpárral közlekedő helyi lakost igazoltattak Szombathelyen. Az intézkedés során felmerült a gyanú, hogy a motoros szeszes italt fogyasztott elindulása előtt, amit a vele szemben alkalmazott alkoholteszter pozitív értéke is igazolt, ezért őt további mintavétel céljából előállították. A helyszíni intézkedés során megállapították továbbá, hogy a férfi vezetői engedélye már korábban lejárt és a motor nem rendelkezett érvényes kötelező felelősségbiztosítással sem. Egy óra elteltével, ugyanazzal a motorral közlekedő férfit a rendőrök újra megállították, amelynek során vele szemben alkoholtesztert alkalmaztak, amely pozitív értéket mutatott, ezért további mintavétel céljából ismét előállították. Vele szemben járművezetés ittas állapotban vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt, valamint engedély nélküli vezetés szabálysértés és más közlekedési szabálysértés elkövetése miatt eljárást indítottak.

A Szombathelyi Rendőrkapitányság Közlekedésrendészeti Osztálya a szükséges eljárási cselekményeket elvégezte és az iratokat vádemelési javaslattal a Szombathelyi Járási Ügyészségnek megküldte.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában