Megerősített információ

2021.02.03. 16:09

Embercsempészt fogtak a rendőrök a 88-as úton Vas megyében (Frissítve)

Horváth Balázs

Fotó: Horváth Balázs

Frissítve:

18.15

A Vas Megyei Rendőr-főkapitányság közleményében megerősítette korábbi információinkat, miszerint embercsempészt fogtak Vát közelében, a 88-as és az M86-os utak találkozásánál.

A rendőrök 2021. február 3-án 5 óra 30 perc és 2021. február 3-án 17 óra 30 perc között egy embercsempésszel szemben intézkedtek, aki hat illegális migránst szállított gépjárművében, Vas megyében. Az M86-os számú autóút sárvári lehajtójánál, Vát térségében állítottak meg munkatársaink egy lengyel rendszámú gépjárművet, amelyet egy grúz állampolgár vezetett. A személygépkocsiban a sofőrön kívül hat személy utazott, akik szír állampolgárnak mondták magukat. Az intézkedés során azonban sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét nem tudták hitelt érdemlően igazolni, ezért a hatályos magyar jogszabályoknak megfelelően visszakísérik őket az ideiglenes biztonsági határzárhoz – írják.

16.00

Szerda délután egy lengyel rendszámú Skoda haladt a 88-as úton Sárvár felől az M86-os gyorsforgalmi út felé, amikor a rendőrök az M86-os út felhajtójánál lévő körforgalomnál félreállították.

Fotók: Horváth Balázs

Úgy tudjuk, hogy a személyautóban többen is utaztak, akik nem tudták igazolni, hogy jogosan tartózkodnak Magyarországon, őket elszállítottak a helyszínről, míg az autót vezető férfi a helyszínen várta meg, amíg a bűnügyi helyszínelők is megérkeznek és rögzítik a nyomokat. Az üggyel kapcsolatban feltettük kérdéseinket a rendőrségnek.

Fotók: Horváth Balázs

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában