katasztrófavédelem

2021.03.17. 15:02

Kéménytüzekhez riasztották a vasi lánglovagokat

A balesetek során szerencsére személyi sérülés nem történt.

vaol.hu

Fotó: Szombathelyi Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság

A szombathelyi hivatásos tűzoltókat két kéménytűzhöz is riasztották kedden. Az egységek munkáját Pornóapátiban a vaskeresztesi és felsőcsatári önkéntes tűzoltók segítették – számolt be a Vas Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság.

Kéményben lerakódott korom égett Pornóapáti településen, a Fő utcában kedden az esti órákban. A szombathelyi hivatásos, a felsőcsatári és vaskeresztesi tűzoltók vonultak a helyszínre. Az egység a fa tüzelésű kazánból az éghető anyagot eltávolította, ezt követően az izzás, füstölés megszűnt. A tűzoltók átvizsgálták az ingatlant és a tetőszerkezetet, de további izzást nem tapasztaltak, majd felhívták a lakó figyelmét, hogy az égéstermék elvezetőt ne használja.

Családi ház kéményében lerakódott korom izzott és a kéménytégla fugái mellett is több helyen füst ömlött a lakótérbe Szombathelyen, az Esterházy Antal utcában kedden az esti órákban. A szombathelyi hivatásos tűzoltók megbontották a gipszkartonból készült álmennyezetet, ahol nagy mennyiségben kiáradt a füst. Az egység eltávolította a kéménybe beépített deszkákat, majd visszahűtötték a kéményt, ezáltal az izzás is megszűnt. A tűzoltók felhívták a lakó figyelmét, hogy a fűtés nem használható, annak felülvizsgálata és a szabálytalanságok kijavítása szükséges. A tűzeset során lakosságvédelmi intézkedésre nem volt szükség.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában