Frissen Vasból

2021.04.10. 08:28

Egy autónak tolatott az ittas sofőr Szombathelyen, majd rövid időn belül újra a volán mögé ült

A szombathelyi rendőrök befejezték az ügy vizsgálatát.

Vas Megyei Rendőr-főkapitányság

Fotó: Illusztráció

Egy szombathelyi járművezető 2021. február 15-én, az esti órákban személygépkocsival közlekedett Szombathelyen, az Újvilág utcában, melynek során egy tolatási manővert követően nekiütközött egy parkoló gépkocsi elejének. A rendőri intézkedés során felmerült a gyanú, hogy a 42 éves sofőr szeszes italt fogyasztott elindulása előtt, amit a vele szemben alkalmazott alkoholteszter pozitív értéke is igazolt. A rendőrök a férfi vezetői engedélyét elvették, majd további mintavétel céljából előállították – közölte a Vas Megyei Rendőr-főkapitányság.

Két órával később ismét igazoltatták a gépkocsivezetőt a rendőrség munkatársai az Újvilág utcában. Vele szemben a rendőrök ismét alkoholtesztert alkalmaztak, amely pozitív értéket mutatott, ezért a férfit további mintavételre előállították.

A sofőrrel szemben a Szombathelyi Rendőrkapitányságon járművezetés ittas állapotban vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt büntetőeljárást indult.

A szükséges eljárási cselekményeket a Szombathelyi Rendőrkapitányság Közlekedésrendészeti Osztálya elvégezte és a keletkezett iratokat vádemelési javaslattal a Szombathelyi Járási Ügyészségnek megküldte.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában