Frissen Vasból

2021.04.04. 11:04

Ittasan okozott balesetet Szombathelyen, elhajtott, sőt a rendőri jelzést látva sem állt meg

Három ittas férfit is fogtak a Vas megyei rendőrök az elmúlt 24 órában.

Vas Megyei Rendőr-főkapitányság

Fotó: Illusztráció

Egy gépkocsival közlekedő budapesti férfit akartak igazoltatni a rendőrök 2021. április 3-án, az esti órákban, Szombathely belterületén, mert anyagi káros közlekedési balesetet okozott. A gépkocsit vezető férfi a rendőri jelzést figyelmen kívül hagyva, továbbhajtott járművével. A celldömölki rendőrök a 84-es számú főúton ellenőrzés alá vonták a sofőrt. Az intézkedés során felmerült a gyanú, hogy a személy ittasan ült a volán mögé, ezért mintavételre előállították. A férfival szemben – vezetői engedélye elvétele mellett – járművezetés ittas állapotban vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt büntetőeljárást, valamint a kijárási tilalom megszegése miatt szabálysértési eljárást indított a Celldömölki Rendőrkapitányság – számolt be hivatalos oldalán a Vas Megyei Rendőr-főkapitányság.

Személyi sérüléssel járó közlekedési baleset történt 2021. április 3-án Csehi belterületén. Egy helyi lakos quaddal közlekedett a Kossuth Lajos utcában a Rákóczi Ferenc utca irányába, amikor haladása során elvesztette uralmát a járműve felett, lehaladt a menetiránya szerinti jobb oldali útpadkára, majd egy ott parkoló gépkocsi elejének ütközött. A sofőr a balesetben súlyos sérülést szenvedett. Felmerült a gyanú, hogy a férfi alkohol fogyasztását követően ült a volán mögé, ezért őt mintavétel céljából előállították. A Vasvári Rendőrkapitányságon vele szemben járművezetés ittas állapotban vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt büntetőeljárás, valamint a kijárási tilalom megszegése miatt szabálysértési eljárást indult.

A rendőrök 2021. április 3-án, egy személygépkocsival közlekedő 59 éves férfit igazoltattak Körmend belterületén. Az intézkedés során felmerült a gyanú, hogy a sofőr szeszes italt fogyasztott elindulása előtt, amit a vele szemben alkalmazott alkoholteszter pozitív értéke is igazolt, ezért őt további mintavétel céljából előállították. A férfival szemben – vezetői engedélye elvétele mellett – járművezetés ittas állapotban vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt eljárást indított a Körmendi Rendőrkapitányság.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában