Frissen Vasból

2021.04.26. 13:29

Lezárult a nyomozás az osztrák férfival szemben, aki Vasban termesztett kábítószert

A rendőrök egy osztrák állampolgárságú férfival szemben folytattak büntetőeljárást, aki 2020 októberét megelőzően két vásárosmiskei ingatlanban jelentős mennyiségű kábítószert termesztett.

vaol.hu

Fotó: VMRFK

A Vas Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Osztályának tájékoztatása szerint kutatás során nyolcvanhat kábítószergyanús növényi szárat, zöld növényi maradványokat, a marihuána termesztéséhez használt mérleget, lámpatesteket és ventillátorokat foglaltak le munkatársaink. Lefoglalásra került továbbá két maroklőfegyver, valamint az azokhoz tartozó lőszerek, amelyek tartásához a férfi nem rendelkezett engedéllyel.

A nyomozók az osztrák férfit az eljárás során gyanúsítottként kihallgatták, melynek során a bűncselekmények elkövetését elismerte. Vele szemben kábítószerbirtoklás bűntette, valamint lőfegyverrel és lőszerrel visszaélés bűntette elkövetésének megalapozott gyanúja miatt büntetőeljárást indítottak.

A szükséges eljárási cselekményeket a Vas Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Osztálya elvégezte és a keletkezett iratokat vádemelési javaslattal a Sárvári Járási Ügyészségnek megküldte.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában