Frissen Vasból

2021.06.02. 12:48

Horvátországba utazik? Ezeket a tudnivalókat ajánljuk figyelmébe!

A Zala Megyei Rendőr-főkapitányság tájékoztatása a nyári idegenforgalmi idényben Horvátországba látogatók részére.

Zala Megyei Rendőr-főkapitányság

Dubrovnik, 2013. június 28. Az óváros részlete a horvátországi Dubrovnikban 2013. június 28-án.

Fotó: (MTI/EPA)

A Zala Megyei Rendőr-főkapitányság tájékoztatja a külföldre utazókat, hogy a korábbi évek tapasztalatai alapján – függetlenül a világjárvány kialakulásától – az idei évben is a turistaforgalom jelentős növekedésével lehet számolni a nyári hónapokban. Különösen a horvátországi turnusváltások idején (péntektől – hétfőig) a letenyei határátkelőhelyeken alakulhat ki jelentős várakozási idő – adta hírül a Zala Megyei Rendőr-főkapitányság.

A várakozások elkerülése érdekében, az utazás céljától függően, alternatív útvonalként javasoljuk az Isztria irányába utazóknak az M7 – M70-es autópályákon, Szlovénián keresztül történő eljutást. Horvátország déli részére nemzetközi személyforgalomban az M6-os autópályán, Udvar határátkelőhelyen keresztüli utazás javasolt. Magyar állampolgárok igénybe vehetik továbbá a barcsi közúti határátkelőhelyet is.

A Letenye Autópálya Határátkelőhely esetében a személyforgalomban utazók, a gyorsabb határátlépés érdekében választhatják a Letenye Közúti Határátkelőhelyet is.

Felhívjuk az utazók figyelmét, hogy indulás előtt tájékozódjanak a célországban érvényben levő utazási feltételekről (szállás regisztrációs igazolás, COVID-19-el összefüggő beutazási szabályok) továbbá az úti okmányaik érvényességi idejéről!

Az utazás továbbra is érvényes úti okmányokkal lehetséges, ami magyar állampolgárok esetében érvényes személyi igazolványt, útlevelet vagy kártya formátumú ideiglenes személyi igazolványt jelent.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában