Frissen Vasból

2021.06.30. 21:47

Teljes terjedelmében lángolt a Panoráma hotel felső szintje Kőszegen – fotók, videók

A tűzoltók csak légzőkészülékben tudnak a felső szintre bemenni.

Horváth Balázs

Fotó: Horváth Balázs

Szerdán este egy nagy kiterjedésű szupercella haladt el Kőszeg mellett, eközben egy villám csapott le a kőszegi Panoráma körúton lévő régi, használaton kívül álló Panoráma hotel tetőszerkezetére. Egy férfi, aki a tűzoltókat értesítette a tűzről, elmondta, hogy nagy csattanást hallott a villámcsapáskor, ezután kiment az udvarra, hogy megnézze, hogy esett-e kár az ingatlanjában, ekkor vette észre a szomszédos hotel felső szintjén lévő ablakokon kicsapó füstöt. Azonnal értesítette a tűzoltókat.

Elsőként a kőszegi hivatásos tűzoltók érték a helyszínre, de riasztották a szombathelyi, a sopronkövesdi és a sárvári hivatásos, illetve a kőszegi, a horvátzsidányi és a kőszegdoroszlói önkéntes tűzoltókat is, akik nagy erőkkel megkezdték a tűz oltását. Ekkorra már a 450 négyzetméter alapterületű hotel teljes felső, tetőtéri szintje és a tetőszerkezet is lángolt. A munkálatok miatt le kellett zárni a Panoráma körutat. A tűzoltók csak légzőkészülékben tudnak a felső szintre bemenni. Információink szerint személyi sérülés nem történt.

Videók:

A Kőszegi Időjárás Előrejelzés hivatalos youtube-csatornájára feltöltötte a tűzeset okozóját, a villámot, ahogy belecsap az épületbe:

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában