Frissen Vasból

2021.06.03. 08:50

Vádemelési javaslat az Alsószölnök külterületén történt halálos kimenetelű közlekedési baleset ügyében

A Körmendi Rendőrkapitányság befejezte a büntetőügy vizsgálatát.

Vas Megyei Rendőr-főkapitányság

Fotó: Horváth Balázs

Halálos kimenetelű közlekedési baleset történt 2020. október 17-én, Alsószölnök külterületén. Egy férfi személygépkocsival közlekedett a 7454-es számú úton Felsőszölnök felől Alsószölnök irányába. Haladása során a 20-as kilométerszelvényben, egy jobbra ívelő útkanyarulatból kiérve elütötte az út jobb szélén, vele szemben gyalogosan közlekedő férfit. Az ütközést követően az autó a nedves úttesten átsodródott a szemközti forgalmi sávba és nekicsapódott egy szemből érkező gépkocsinak – közölte a Vas Megyei Rendőr-főkapitányság.

A balesetben a gyalogos férfi olyan súlyosan megsérült, hogy a helyszínen életét vesztette.

A rendőrök az eljárás során a helyszíni szemle adatai alapján, továbbá az igazságügyi szakértői vélemények beszerzése és egyéb nyomozási cselekmények elvégzését követően, a 18 éves járművezetőt halált okozó közúti baleset gondatlan okozása vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt gyanúsítottként kihallgatták.

A Körmendi Rendőrkapitányság Közlekedésrendészeti Osztálya a szükséges eljárási cselekményeket elvégezte és az iratokat vádemelési javaslattal a Körmendi Járási Ügyészségnek megküldte.

Kapcsolódó cikkeink:

https://www.vaol.hu/kek-hirek/helyi-kek-hirek/halalra-gazolt-egy-gyalogost-majd-masik-autoval-utkozott-egy-mazda-az-orsegben-4350931/

https://www.vaol.hu/kek-hirek/helyi-kek-hirek/halalos-baleset-tortent-alsoszolnok-kulteruleten-4350799/

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában